20:00

Stenåsa-Sandby-Gårdby IF

Referat: Månsarps IBK - Stenåsa-Sandby-Gårdby IF

Där satt den !!!!. Det var ett tag sedan, men fick vi en välförtjänt 3-poängare. Men givetvis med massa dramatik. Ingen storseger direkt.
Nyckeln till segern idag, skulle jag vilja säga är Lukas Hallgrens målvaktsspel, som håller väldigt hög klass. Samt även att vi orkade mer än SSG i sista perioden.

Första perioden tillhör till stor del SSG. De vinner skotten med förkrossande 22-10. Men Lukas är som sagt helt omutlig (nästan). Vi gör 1-0 genom Johan Thisell, som snappar upp ett svagt uppspel från SSG.
2-0 gör Edvin efter pass från Jesper. Ett backpar som har fått börja spela ihop då vi har skador på backsidan.
16:30 i första så reducerar dock SSG. Det tar på en Månsarpsklubba in, och det var väl enda sättet och göra mål på kändes det som.

Andra perioden är från våran sida både himmel och helvete. Vi får börja med ett boxplay, där SSG gör mål. Men det känns tveksamt, då Markus i situationen innan går förbi deras nr 28, som drar honom i armen utan åtgärd. Men deras nr 28 Anton Fransson, visade sig vara en målskytt av rang, han smäller in 4 mål i perioden. 2-2 i PP, 3-3, 4-4 och 4-5. Innan dess har vi gjort ett fint 3-2 mål genom Markus, och 4-3 genom Erik. Sorken passade också på att åka ut för andra gången i matchen. I slutet av 2:a får SSG sin första 2:a (18:28). Men vi får ingen utdelning, underläge 4-5. Skott 10-13.

3:e börjar egentligen inte så bra. Lukas räddar 2 frilägen. T o m vår speaker är imponerad och ropar ut hans namn 2-3 gånger under perioden. Vi har korrigerat lite i kedjorna också i 3:e. Axelsson spelar nu med Jonte Persson, och de kombinerar fint till 5-5. Mål Jonte, assist Axelsson. Ny utvisning SSG 06:03. Bra tryck i PP. Men det är en soloprestation av Markus Axelsson som leder till 6-5 efter 7:37. På något sätt gör han målet retfullt enkelt, men genialt.
Men nu vaknar SSG, höjer tempot betänkligt och bombarderar oss med chanser. Vi tar TO efter 13:01, och det var helt rätt. Då vi hittar in bättre i matchen, och de får mer svårt med sitt spel. Timeout för bortalaget 17:48. Efter detta satsar de på 6 mot 5. vi har 3 lägen att lägga den i öppen kasse, men missar alla 3. Så det blir tufft ändå till slutet. 19:57 kan man slappna av då deras nr 93 åker ut 2 minuter för protest mot domslut. Låg i o f s i luften hela matchen.
Seger för lila 6-5
Skotten 32 - 59
Flera bör hyllas lite extra. Men återigen Lukas Hallgren, Sedan så har Markus Axelsson en vana att vara med i de avgörande situationerna. Edvin som vanligt briljant i det mesta. Kändes trygg med Jesper. Men det som sätter sig på min näthinna är Jonathan Perssons hemjobb i 3:e, då han blockar ett skott som garanterat gått i mål, efter att vi blivit av med bolen och de kontrar.
Pris till matchens bästa spelare gick till Lukas Hallgren och nr 28 Anton Fransson i SSG. Han var väl helt klart den lysande stjärnan. Även om de hade en kille med som var 5:a i poängligan ( innan dagens match), han var en besvikelse för den objektive åskådaren.